EGRI MLINKÓ ISTVÁN EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM


KERESÉS AZ OLDALON TARTALOM
 ELÉRHETŐSÉGEINK
  Felvétel az intézménybe
  Iskolánkról
  Óvodánkról
  Utazótanári hálózatunkról
  Mlinkó Istvánról
  ISKOLÁNK TÖRTÉNETE

Információs oldalak
  Bemutatkozunk
  Adataink
  Iskolai alapdokumentumok
  Különös közzétételi lista
  Munkatervek
  Pályázataink
  Mlinkó István Alapítvány
Iskolai élet
  Tanévi információk
  Hirdetőtábla
  A tanév eseményei
  Tanulmányi versenyek
  Sportversenyek
  Iskolatörténet
  Előző évek eseményei
Utazótanári hálózat
  Aktualitások
  Bemutatkozás
  Fotóalbumunk

  VISSZA AZ EREDETI OLDALRA

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓNK


UNSOFT.HU

KAPCSOLAT

Webmester


BELÉPÉS  
<<< Előző cikkhez Következő cikkhez >>>

T.E.

Téma: Iskolai élet/A tanév eseményei

Mlinkó-hét 2019


Mlinkó-hét 2019.

Október harmadik hetében intézményünk alapítására és az alapító igazgatóra, Mlinkó Istvánra emlékeztünk.

Az egész héten tartó programsorozat hétfőn a földszinti emléktáblánál tartott megemlékezéssel kezdődött. Osztályonként két tanuló vett részt ezen az eseményen, akik Keszei-Jelena Eszter tanár nénivel közösen felidézték az iskola alapításának és Mlinkó István életének legfontosabb mozzanatait. A szépíró versenyen mindenki figyelmesen dolgozott, és igyekezett szépen, jól teljesíteni. Bozó Renáta és Fazekasné Murányi Márta tanító néniknek nem volt könnyű dolga a sorrend felállításában. Több korcsoportban díjazták a szépírókat.

Uzsonna után sok osztály kilátogatott a temetőbe, és mécseseket gyújtott iskolánk egykori igazgatói és tanárai sírjánál.

Kedden pályaorientációs napot tartottunk. A kicsik Mezőkövesdre, egy pékségbe látogattak el, míg a nagyok a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a különböző középiskolák bemutatóit és ajándékait élvezhették.

Szerdán ebéd után táncház várta először a kisebbeket, majd a nagyokat. A rendkívül vidám zenével és játékos táncokkal a Tekergő Zenekar nagyszerű hangulatot teremtett, és sok nevetést csalt a gyermekek arcára.

Ezután a kollégista tanulók városismereti sétán és tájékozódási vetélkedőn vettek részt. Érdekes és változatos feladatokat kellett megoldaniuk egy térkép segítségével. Bizonyára sok fejtörést okozott mindent megtalálni, de végül sikerrel járt minden csoport.

Legügyesebb csapat a „Várvédők” csapata volt, a log. 1. és a log. 6. kollégista tanulói.
A többi csapat is jól teljesített a nagyon szoros küzdelemben.

Október 17-e minden évben az Egri Vár Napja. Csütörtökön délelőtt a kisebbek kilátogattak az Egri Várba. Néhány diákunk Budapesten vett részt a Hallássérült Tanulók Országos Atlétika Versenyén. A csapat tagjai eredményesen versenyeztek. A hagyományoknak megfelelően délután a nagyok vegyes csapatokban iskolatörténeti vetélkedőn mérték össze tudásukat. Idén is sokféle izgalmas, érdekes feladatot kellett megoldaniuk.
Volt többek között totó-tétekkel, labirintus, szókereső, teke – villámkérdésekkel kombinálva…A csapat néhány tagjának az előző évekhez hasonlóan iskolánk weblapján kellett keresgélni, kérdésekre válaszolni. Idén is volt rajzos feladat, a csapatok egy-egy tagjának iskolánk valamelyik igazgatóját kellett lerajzolni – egy puzzle kirakása után.
A verseny jó hangulatban telt, szép munkák születtek. I. helyezett a ZÖLD csapat lett 117 ponttal.

Pénteken tartottuk az iskolai ünnepséget. Tisztelegtünk az elődök előtt, virágokat helyeztünk el a Mlinkó - képnél, felidéztük a hét eseményeit, és jutalmaztuk a részt vevő és eredményesen szereplő tanulókat, csapatokat.

pongo-unneps_2019.jpg 

pongo-unnep2_2019.jpg 

pongo-unneps3_2019.jpg

 

A tartalmas és színes programokért köszönet minden ötletgazdának, szervezőnek, megvalósítónak és résztvevőnek!<<< Előző cikkhez
Következő cikkhez >>>