EGRI MLINKÓ ISTVÁN EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM


KERESÉS AZ OLDALON TARTALOM
 ELÉRHETŐSÉGEINK
  Felvétel az intézménybe
  Iskolánkról
  Óvodánkról
  Utazótanári hálózatunkról
  Mlinkó Istvánról
  ISKOLÁNK TÖRTÉNETE

Információs oldalak
  Bemutatkozunk
  Adataink
  Iskolai alapdokumentumok
  Különös közzétételi lista
  Munkatervek
  Pályázataink
  Mlinkó István Alapítvány
Iskolai élet
  Tanévi információk
  Hirdetőtábla
  A tanév eseményei
  Tanulmányi versenyek
  Sportversenyek
  Iskolatörténet
  Előző évek eseményei
Utazótanári hálózat
  Aktualitások
  Bemutatkozás
  Fotóalbumunk

  VISSZA AZ EREDETI OLDALRA

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓNK


UNSOFT.HU

KAPCSOLAT

Webmester


BELÉPÉS  
<<< Előző cikkhez Következő cikkhez >>>

Téma: Iskolai élet/A tanév eseményei

Mlinkó-hét 2022. október 10-14.


Mlinkó-hét

2022. október 10-14.

 Hosszú évek óta hagyomány, hogy október közepén Mlinkó-hetet tartunk. Megemlékezünk iskolánk alapítójáról, Mlinkó Istvánról.

Felidézzük az iskola történetének főbb eseményeit. Ezzel indult a jubileumi hét is az emléktáblánál, majd az osztályok a szép őszi időben kisétáltak a Hatvani temetőbe, és mécseseket gyújtottak az elhunyt igazgatóink sírjánál.

 Idén ez a hét a hallás hete is volt. A különböző korosztályoknak szervezett programokon fontosnak éreztük, hogy a gyerekek megértsék/megéljék a hallás jelentőségét, a hallásfigyelem fontosságát és a hallókészülékek, CI használatának szükségességét. Az óvodások hangfelismerő, hang és mozgás összekapcsoló, történetmesélő játékokban ügyeskedtek.

A II. emeleti alsós osztályok három csoportban játszottak. 1-1 hallássérült és logopédiai osztály közösen kapott különféle, halláshoz kapcsolódó feladatot: "hangposta", "hangmemori", "hallókészülék puzzle" stb. Nagy sikere volt a logopédiai osztályosok körében a szájról olvasás és a daktil abc kipróbálásának is. Érdeklődéssel figyelték iskolánk audiológus asszisztense, Hajni néni bemutatóját a hallókészülékekről. Kíváncsian hallgatták a sztetoklippel, hogy mit és hogyan is hall egy hallássérült a készülékével. Az alsósok mindezekről szép rajzokat is készítettek, és múltidéző sétán is részt vettek.

Minden osztályból kiválasztásra került a legszebb rajz. Készítőik: Ádám Dzsesszika, Végh Alex, Balog Róbert, Berecz Kinga, Dorkó Bence és Markó Sára.

Az I. emeleti osztályok csapatversenye is izgalmas feladatokból állt, amiről külön beszámoló készült.

Szokásos Mlinkó-heti program az ügyességi versenyekből álló sportdélután is. Ötletes és vidám játékokban tehették próbára magukat a kicsik és a nagyok egyaránt. A pénteki ünnepségen kiderült, hogy a kicsik között a SÁRGA, a nagyok között a ZÖLD csapat szerezte meg az I. helyet.

Ilyenkor kerül átadásra az előző tanévben legtöbb használt elemet gyűjtő osztálynak az emléklap és a hozzá járó jutalom.  Ezt most a log. 4. osztály vehette át.

Mindannyiunk közös felelőssége, hogy az intézmény jó hírét tovább éltessük. A köszönetünket kifejező virágokat a tanulók képviselői helyezték el a Mlinkó-képnél.

 

Minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek nagy-nagy köszönet!

Képek a Fotóalbumban<<< Előző cikkhez
Következő cikkhez >>>