EGRI MLINKÓ ISTVÁN EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM


KERESÉS AZ OLDALON TARTALOM
 ELÉRHETŐSÉGEINK
  Felvétel az intézménybe
  Iskolánkról
  Óvodánkról
  Utazótanári hálózatunkról
  Mlinkó Istvánról
  ISKOLÁNK TÖRTÉNETE

Információs oldalak
  Bemutatkozunk
  Adataink
  Iskolai alapdokumentumok
  Különös közzétételi lista
  Munkatervek
  Pályázataink
  Mlinkó István Alapítvány
Iskolai élet
  Tanévi információk
  Hirdetőtábla
  A tanév eseményei
  Tanulmányi versenyek
  Sportversenyek
  Iskolatörténet
  Előző évek eseményei
Utazótanári hálózat
  Aktualitások
  Bemutatkozás
  Fotóalbumunk

  VISSZA AZ EREDETI OLDALRA

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓNK


UNSOFT.HU

KAPCSOLAT

Webmester


BELÉPÉS  
<<< Előző cikkhez Következő cikkhez >>>

Muraközy Andrea

Téma: Iskolai élet/Tanévi információk

Intézményi protokoll a COVID-19 járvány kezelésére


Intézkedéseink törvényi alapja:

Az EMMI által 2020.08.17-én kiadott dokumentum: „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” A 2020. március 11-én a Magyar Közlöny 40. számában megjelent 41/2020. (III.11.) Korm. rendelet 3.§-ában foglaltak szerint a járványügyi intézkedéseknél a kormányrendelet

Intézkedéseinket folyamatosan felülvizsgáljuk és módosítjuk az új kormányrendeleteknek, az Operatív törzs által hozott döntéseknek, illetve a saját közvetlen tapasztalatainknak megfelelően.

A tanév kezdetén lezajlott teljes fertőtlenítést követően az alábbi területen kell a korábbi gyakorlattól eltérő módszertant követni:

Belépés az intézmény épületébe, illetve felszállás az „iskolabusz”-ra Takarítási rend Távolságtartás Iskolai, óvodai és kollégiumi élet szervezése Utazótanárainkra vonatkozó eljárás Feladatok a betegség tüneteit mutató gyermek esetében Általános szabályok Belépés az intézmény épületébe, illetve felszállás az iskolabuszra

- A szülő/gondviselő szeptember elsején két nyilatkozatot tesz a járványügyi készenléti eljárás okán: nyilatkozik arról, hogy egészséges gyereket küld az intézménybe, közvetlen elérhetőséget ad meg az osztályfőnöknek; tünetek esetén haladéktalanul hazaviszi a gyermeket és a házi orvoshoz viszi; valamint nyilatkozik arról, hogy nincs kitéve a COVID-19-es vírus fertőzésének.

- Az épületbe szülő kizárólag maszk használata mellett léphet be, érintésmenetes kézfertőtlenítőt használ. A belépés csak szülői értekezlet, pedagógussal, vezetővel előzetesen egyeztett időpontban, vagy hivatalos ügy intézése céljából engedélyezett. A gyermekek iskolába kísérése a bejárati ajtóig lehetséges; délután sem lehet a folyosón várakozni

- A gyerekek hőmérsékletét érkezéskor mérjük,37,8°C-ig engedélyezett a belépes, ha semmilyen egyéb betegségtünet nem észlelhető a gyermeken; a kézfertőtlenítés ellenőrzés mellett történik.

- Az iskolabuszra való felszálláskor az utaztató gyermekfelügyelő végzi a hőmérsékletmérést.

- Az iskolabuszon a maszk használata kötelező. A buszra maszkot nem viselő, lázas, 37,8°C feletti hőmérsékletű, illetve betegség tüneteit mutató  gyermek nem szállhat fel.

- Az épületbe a betegség tüneteit mutató gyermek vagy felnőtt nem léphet be.

- A kollégista gyerekek hőmérséklet mérését az audiológiai asszisztens végzi a hallókészülékek ellenőrzése mellett. Így a szokott helyen nemcsak a hallássérült gyerekek sorakoznak, hanem a logopédiai osztályba járó tanulók is.

- Az épületen belül a maszk használata nem kötelező.

- A fertőtlenítő szerekről, a hőmérőről, esetleges egyéb eszközökről az intézmény gondosodik. A maszkot a gyermek szülője / gondviselője biztosítja.

Takarítási rend

- Az épület valamennyi helyiségét naponta takarítjuk a szokott menetrend szerint, de kiegészítjük a takarítás során elvégzendő feladatokkal: kötelező a kapcsolók, a kilincsek, a csapok, az asztalok, padok, a székek napi fertőtlenítése. A fertőtlenítés akkor teljesíthető, ha a pedagógusok és gyermekfelügyelők biztosítják a szabad felületeket; azaz az asztalokról, padokról a napi munka befejeztével el kell pakolni.

- A kollégiumi szobákat továbbra is a gyermekfelügyelők takarítják. A fertőtlenítést is a gyermekfelügyelők végzik, illetve a betegszobában az ápolónők. A kapcsolókat, az asztalokat, az ágyak fém és fa felületeit minden reggel fertőtleníteni kell.

- A precíz takarítást, a napi fertőtlenítést, a tisztító- és fertőtlenítő szerek helyes használatát a gondnok naponta ellenőrzi.

Távolságtartás

- Az intézményi élet valamennyi mozzanatában maradéktalanul ezt nem tudjuk megvalósítani, de törekednünk folyamatosan kell erre. Intézményi szintű programokat az első félévben nem szervezünk sem a gyerekek sem a felnőttek számára. A szabadidős programokat is első sorban csoportonként kell megszervezni. A gyerekeket folyamatosan figyelmeztetni kell a higiénés szabályok betartására, így a távolságtartásra. Ez valamennyi pedagógus és nem pedagógus munkatársunk feladata.

Az iskolai és kollégiumi élet szervezése

- Amig az időjárás engedi, addig nyitott ablaknál célszerű lennünk. Ez vonatkozik a tanórai és kollégiumi órákra, a szabadidős tevékenységekre. Célszerű a testnevelés órákat a sportudvaron tartani.

- A leghatékonyabb nevelési módszer a járványhelyzet kezelésére vonatkozóan is a SZEMÉLYES PÉLDAMUTATÁS! Minden pedagógus és nem pedagógus munkatársunk köteles a járványügyi szabályokat betartani. Ha a gyerekek is látják a rendszeres kézmosást, a távolságtartási szabályok betartását, az asztalunkon a rendet stb akkor ők is könnyebben betartják ezeket. Közös érdekünk, hogy ne fertőződjünk meg. A dolgozók sem léphetnek az épületbe, ha felsőlégúti problémájuk van, illetve ha a COVID-19 tüneteit fedezik fel magukon.

Utazótanárainkra vonatkozó eljárás

- Az egri tagintézménybe érkező gyerekek esetében:

A gyermek egy szülő kíséretében vehet részt a foglalkozáson.

A gyermek és a szülő a portánál kezet fertőtlenít, a szülő maszkot visel. Az utazótanári helyiségbe érkezve az utazótanár hőmérsékletet mér.

- A Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kórházba érkező gyerekek esetében

A kézfertőtlenítés az audiológiára érkezve történik meg

- Befogadó intézményekbe érkező gyerekek esetében

A befogadó intézmény protokollja szerint történik.

Az utazótanárok kézfertőtlenítő pumpás sprayt kapnak, melyet az utazások között kézfertőtlenítésre, illetve a tanórák között az eszközök fertőtlenítésére tudnak használni.

Az utazótanár által használt gépjármű kormányát, egyéb felületeit, melyet kezével érint naponta saját kezűleg fertőtleníti.

Feladatok betegség tüneteit mutató gyermek esetében

- A betegség tüneteit mutató gyermek azonnali elkülönítése, az intézményvezető, távolléte esetén az adott intézményegység-vezető értesítése, a szülő/gondviselő/gyermekvédelmi rendszer képviselője értesítése, ápolói felügyelet biztosítása, iskolaorvos és az ETK igazgatójának értesítése.

Általános rendelkezések

- Elengedhetetlen a személyes felelősségvállalás a járványügyi szabályok betartása ügyében saját és mindannyiunk érdekében.

- Példamutatás a szabályok megtartásában.

- Ha a dolgozó hiányt észlel fertőtlenítő- takarító- tisztítószert illetően, vagy a járvány megfékezését szolgáló eszközök meghibásodását észleli, azonnal jelezze az intézményvezetőnek.

- A viselkedési szabályok betartásában szoros együttműködés szükséges az intézmény valamennyi dolgozója és vezetői között.

  

Eger, 2020. augusztus 28.                                                     Muraközy Andrea

                                                                                                 intézményvezető

(Módosította pongo 2020.10.01. 09:15-kor)


<<< Előző cikkhez
Következő cikkhez >>>