EGRI MLINKÓ ISTVÁN EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM


KERESÉS AZ OLDALON TARTALOM
 ELÉRHETŐSÉGEINK
  Felvétel az intézménybe
  Iskolánkról
  Óvodánkról
  Utazótanári hálózatunkról
  Mlinkó Istvánról
  ISKOLÁNK TÖRTÉNETE

Információs oldalak
  Bemutatkozunk
  Adataink
  Iskolai alapdokumentumok
  Különös közzétételi lista
  Munkatervek
  Pályázataink
  Mlinkó István Alapítvány
Iskolai élet
  Tanévi információk
  Hirdetőtábla
  A tanév eseményei
  Tanulmányi versenyek
  Sportversenyek
  Iskolatörténet
  Előző évek eseményei
Utazótanári hálózat
  Aktualitások
  Bemutatkozás
  Fotóalbumunk

  VISSZA AZ EREDETI OLDALRA

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓNK


UNSOFT.HU

KAPCSOLAT

Webmester


BELÉPÉS  
<<< Előző cikkhez Következő cikkhez >>>

Pongó János

Téma: Utazótanári intézményegység/Aktualitások

Egy-két jó tanács a tanévkezdéshez


Mintha tegnap lett volna, hogy egy kis időre búcsút vettünk egymástól, és máris itt állunk egy új tanév küszöbén. Van, aki izgatottan, lelkesen, de lehet, hogy van, aki egy kis izgalommal, félelemmel kezdi el az elkövetkező időszakot. Legyen az óvoda vagy iskola, egy új közösség, ahová be kell illeszkedni, vagy a megszokott régi, ahová vissza kell rázódni, jól jön egy-két jó tanács, amely gördülékenyebbé teheti az indulást. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Amennyiben gyermekük hallássérült, kérjük, figyeljenek oda, hogy:

gyermekük minden nap működő hallókészülékekkel induljon óvodába/iskolába, tiszta legyen az illesztéke, legyen pótelem, tároló doboz az intézményben, mutassák meg a gyermekükkel közvetlenül foglalkozóknak, hogyan kell a készüléket bekapcsolni, kikapcsolni, a fülbe betenni és kivenni, valamint elemet cserélni, nézzék meg, hogy közgyógy igazolványuk és hatósági igazolványuk érvényes-e, ha problémát érzékelnek, vagy kérdésük van, forduljanak a gyógypedagógusukhoz bizalommal, lehetőség szerint, a gyógypedagógus tudja a gyermeke beilleszkedését segíteni azzal, hogy szemléletformáló foglalkozást tart az intézményben, továbbra is használják a naplót az élmények rögzítésére.

Amennyiben gyermekük látássérült, kérjük, figyeljenek oda, hogy:

gyermekük az intézményben is használja a szükséges segédeszközöket, szemüvegük mindig legyen tiszta, legyen szemüvegtisztító kendő és a tároláshoz szükséges kemény tok az intézményben, tájékoztassák a gyermekükkel közvetlenül foglalkozókat gyermekük látásáról, és hívják fel a figyelmüket arra, hogy milyen mozgásformákat tilos végezniük, nézzék meg, hogy közgyógy igazolványuk és hatósági igazolványuk érvényes-e, ha problémát érzékelnek, vagy kérdésük van, forduljanak a gyógypedagógusukhoz bizalommal, lehetőség szerint, a gyógypedagógus tudja a gyermeke beilleszkedését segíteni azzal, hogy szemléletformáló foglalkozást tart az intézményben.

Minden tanév új izgalmakat és feladatokat rejt, különösképpen, ha gyermekünk felső tagozatba lép. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk figyelmükbe ajánlani a következő videót, amely összefoglalja a legfontosabb tanácsokat.

https://www.youtube.com/watch ?v=kEtnhan9mQY

 Mindenkinek kitartást, jó élményeket és eredményes 2023/24-es tanévet kívánunk! Vigyor<<< Előző cikkhez
Következő cikkhez >>>