Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Jutalomkirándulás egy képért


2011.05.02.A nagyothalló 6. osztály egy UNIÓ-s rajzpályázaton vett részt. Egy képet festettek Heves megye nevezetességeiről.
A kép olyan jól sikerült, hogy a tanulók (és tanáraik) egy budapesti kirándulást nyertek vele a rajzpályázaton.

pongo-Plakat_1.jpg

Tavaly is készítettünk már rajzpályázatokat. Most Dia néni azt mondta, hogy rajzoljunk Heves megyéről, Egerről, mert be kell mutatni az UNIÓ országainak! Mi épületeket, műalkotásokat festettünk. Könyveket néztünk. Mindenkinek tetszett Eger címere, mert szép formája van. Ebből csináltuk egy festményt. A papírt sok kicsi képre osztottuk fel, és szétvágtuk. Mindenki kapott belőle. A végén összeragasztottuk a képet.

Az Agria Park Bevásárló központban volt a rajzok kiállítása és az eredményhirdetés. Mindenki izgult, hogy helyezettek leszünk-e, mert nagyon szerettünk volna Budapestre kirándulni. Örültünk, amikor megmondták, hogy másodikak vagyunk, és mi is mehetünk. Szép ünnepség volt, sok ajándékot kaptunk: tornazsákot, telefontartót, sapkát, tollat.

Április 6-án, szerdán reggel 8 órakor indultunk a Megyeházáról külön busszal. Az utazás nagyon kényelmes volt. Egy néni beszélt Budapestről, az épületekről, műalkotásokról. Először a Csodák Palotájába mentünk. Az ajtó előtt egy nagy szerkezet volt, amivel föl lehetett emelni fél kézzel egy Suzukit. Mindenki kipróbálta. Bent sok érdekes fizikai kísérletet láthattunk. Egy piramis tetején egy labda lebegett, levegő fújta. Egykerekű biciklivel lehetett menni egy kötélen. Nem estünk le, mert egy súly tartotta. Ezt mind kipróbáltuk. A futógépen versenyt futottunk. Beni lett a leggyorsabb. A négyzetes kerekű autót is vezettük, szépen ment. Eltévedtünk a tükörszobában. Bekapcsoltak egy nagy gépet, ami villámokat szórt, és egy másikat is, amitől égnek állt egy fiú haja. Volt egy folyadék, aminek az alakja egy mágnestől megváltozott. Játszottunk a hangszereken is. Finom ebédet kaptunk az étteremben. Az UNIÓ-s irodában játszottunk egy nénivel, Heves megyéről beszélgettünk. Utána elmentünk a Gödöllői Királyi kastélyba. Nagyon szép volt, tiszta arany és fehér belülről. Sok régi bútorokat, festményeket és családi fényképeket láttunk Ferenc Józsefről és Sissiről, az osztrák- magyar királyi párról. A kastélyban feladatlapot töltöttünk ki, érdekes dolgokat kerestünk. Sok ajándékot kaptunk a kirándulás alatt, csokikat, üdítőt, világítós tollat.

Köszönjük szépen az UNIÓ-s iroda dolgozóinak ezt a szép kirándulást. Nagyon jól éreztük magunkat.

(A fogalmazást a NH.6.a osztály készítette)

pongo-8.Godoll_i_kastely.jpg

(Még több kép a Fotóalbumban!)

(Módosította pongo 2011.05.03. 18:06-kor)