Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
A Magyar Zeneterápiás Egyesület szakmai napja


2012.05.27.A Magyar Zeneterápiás Egyesület szakmai napot tartott iskolánkban 2012.május 26-án, szombaton.

pongo-EPS001.jpg

Iskolánk hallás - ritmus tantermében tartotta a Magyar Zeneterápiás Egyesület a szakmai napot. Ezen a napon különböző előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Először Dézsma Györgyné kisfilmek segítségével mutatta be, hogy milyen új utak, lehetőségek  nyíltak meg a hallássérült gyermekek fejlesztésében a zeneterápia segítségével.
Ezt követően  a jelenlévők megismerkedhettek a Tomatis terápiával, amelyről Unger Ágnes Tomatis-tréner tartott  érdekes előadást. A szünetet követően Járóka Judit beszélt arról, hogy az értelmi sérültek körében milyen hatása van a zenének és a színháznak? Megfigyeléseit kisfilmekkel igazolta. Urbánné Varga Katalin szemléletes előadásban mutatta be a zeneterapeuták munkáját. Beszélt arról, hogy sokszor nagyon nehéz és kitartó munkával sikerül csak az eredményt elérni. Külföldi és magyar filmrészletekkel mutatta be azt,hogy milyen módszerekkel dolgoznak a zenetarapeuták. Az utolsó előadást Czékus Jób tartotta. Ő az egyik kutatásának eredményeit tárta a nyilvánosság elé. Az előadásában arról beszélt, hogy milyen hálózatépítő stratégiák lehetnek a spontán zenei improvizációban?

A szakmai nap végén a jelenlévők egy érdekes zenei improvizációba kapcsolódhattak be a tanteremben lévő hangszerek segítségével. Átélhették az együttzenélés örömét.


pongo-P1000108.JPG

pongo-P1000104.JPG