Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
A 112.évforduló


2013.10.20.Az október mindig nevezetes hónap iskolánk életében, mert ebben a hónapban ünnepeljük iskolánk alapítását.

pongo-mlinko112.jpg

Az idén 112 éves lett iskolánk. Szokásainkhoz híven különböző programokkal ünnepeltük meg ezt az évfordulót. A Mlinkó-hét előtt az Izgő-Mozgó Tánccsoport részt vett a MÁS- Nonverbális fesztiválon, ahol a hallássérült gyerekek bebizonyították, hogy a hallássérülés nem jelent akadályt a táncolásnál. A fesztivál után Pilisy Csenge, a Kossuth Rádió riportere készített rövid riportot Balogh Viktóriával.
(A riport 2013. október 14-én hangzott el a Kossuth Rádió Közelről című műsorában.)

Hétfőtől megsokasodtak az iskolai események. A gyerekek és tanáraik felkeresték a volt igazgatók sírjait, és mécseseket gyújtottak emlékükre. Megemlékezést tartottunk az iskola alapításáról, kedden sportversenyeken mérték össze a tudásukat a gyerekek, szerdán szépíró verseny és iskolatörténeti vetélkedő volt. Rajzszakos tanárnőnk rajzpályázatot hirdetett, amelyen minden osztály részt vett. Csütörtökön az alsósok részt vettek a Gárdonyi-évfordulóhoz kapcsolódó városi programokon. Ellátogattak az egri várba. A felsősök pályaválasztási programokra mentek el délelőtt, majd ebéd után ők is bekapcsolódtak az egri vár eseményeibe. Kipróbálták a kézifegyvereket, solymász bemutatót izgultak végig. Pénteken tartottuk a hét eseményeinek értékelését. Rövid megemlékezés után a gyerekek megtudták, hogy kik nyerték meg a versenyeket. Mindenki kapott valamilyen ajándékot.
A gyerekek munkáiból kiállítást rendeztünk be az első emeleti folyosón. A hét eseményeit bemutatják a Fotóalbumban található képek is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat.

A hét eseményei közben a Kossuth Rádió riportere nem csak Vikivel, hanem más gyerekekkel is beszélgetett.  (Ez a riport is meghallgatható a Kossuth Rádió Hangtárából. A riport 2013. október 18-án hangzott el a Közelről című műsorban.)