Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Dézsma Györgyné :
A Mlinkó-hét eseményei


2015.11.06.Hétfőn megemlékezést tartottunk a földszinti emléktáblánál, ahol az iskolánk alapításáról és a viszontagságos körülményekről esett szó.

Eközben sportversenyen vettek részt az 1-2. osztályos tanulóink. A vendégcsapat az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskolából érkezett. Ez a forduló a Mlinkósok győzelmével zárult.

Délután többen kilátogattak a temetőbe és mécseseket gyújtottak az elhunyt igazgatóink sírjánál.

Kedden a rossz idő miatt elmaradt a 115 kör futás, de volt szépíró verseny, amin szép számban részt vettek a tanulók.

Szerdán a tornateremben táncház várta külön időpontban a kicsiket és a nagyokat. A jó hangulat nem maradt el, ami a Tekergő zenekarnak és a részt vevőknek köszönhető.

Csütörtökön ebéd után a felső tagozatos tanulók iskolatörténeti vetélkedőn mérték össze tudásukat a hallás- ritmus teremben. Hallássérült és logopédiai osztályba járó tanulók együttműködve, 5 vegyes csapatban versenyeztek. Sokféle izgalmas, érdekes feladatot kellett megoldaniuk. Volt totó, időszalag, labirintus, különbségkeresés, képfelismerés… Szerettük volna, ha a beszédfogyatékos és a hallássérült tanulók jobban megismerik egymást és a nehézségeket. A logopédiai osztályba járó tanulóknak lehetősége volt kipróbálni a szájról olvasást. Fejhallgatóval a fejükön, zene mellett, zajos környezetben kellett szavakat megérteniük. Kiderült, hogy ez nem is olyan könnyű feladat. Egy másik izgalmas versenyszámban a „Most mutasd meg!” játék keretében néhány, az iskola életével kapcsolatos szót mutogattak el a gyerekek a csapattársaiknak. Képeslaptervet is kellett készíteni az iskolai élményekkel, az iskola történetével, a hét eseményeivel kapcsolatban. Nagyon szép kivitelű, ötletes munkák születtek. Mindenki jól érezte magát.

Pénteken iskolai ünnepséget tartoltunk, amelyen intézményvezetőnk beszélt Mlinkó Istvánnak, a siket és beszédhibás gyermekekért végzett munkájáról és az iskolánk múltjáról. Utána az óvodások, a hallássérült és a logopédiai osztályba járó tanulók virágot helyeztek el a Mlinkó képnél. Ezt követte valamennyi, a héten történt verseny eredményhirdetése.

Ezen az eseményen az Egri Városi Televízió felvételt készített.

A gazdag program részleteiről készült képek a honlapunkon megtekinthetők.

(Módosította pongo 2015.11.06. 13:42-kor)