Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Jávorszkiné F. J. :
Családi nap


2018.06.17.Változatos, ügyességi, gondolkodtató, alkotó, mozgásos, egyensúlyérzéket és kreativitást fejlesztő feladatok várták a tanulókat és a vállalkozókedvű családtagokat.

A játék 10 állomáshelyen, 10 csapat részvételével zajlott az iskola épületében, az iskolaudvaron és az Érsekkertben.

A Heves Megyei Rendőrfőkapitányság két állomáshelyen is biztosított programot. Bárányné Forrai Tímea törzszászlós egy rendőrrobotot, összerakható közlekedési táblákat és egy kisfilmet hozott a gyerekeknek. Ezek segítségével a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bővíthették a csapattagok. Ámultan figyeltük, hogy a robot még fekvőtámaszt is tudott végezni, és minket is erre buzdított

Bak István rendőralezredes és Ludányi Gyula törzszászlós egy felszerelt helyszínelőautót és sok érdekes eszközt mutatott be, s engedett betekintést a gyerekeknek a nyomozás titokzatos világába.

A Mentál Mankó Alapítvány képviseletében Kovács Ferenc és családja elhozta számunkra Robit és Johnyt, a két pónit, akiken lovagolni lehetett. Mészáros János és Mészárosné Szabó Mónika szülőházaspár szervezésében egy kisbárányt és két kisnyuszit simogathattak az állatkedvelők. Mindegyik állat nagy türelemmel viselte a sok érdeklődő gyermeket, akik répával és almával hálálták ezt meg.

Az Egri Polgármesteri Hivatal ifjúsági referense, valamint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum koordinátora, Huszthy Boglárka, az Ifi Pont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a Városi Diáktanács képviseletében megjelent két fiatal segítő a drogprevencióval és a káros szenvedélyekkel kapcsolatos érzékenyítő, szimulációs feladatok kipróbálása közben beszélgetett a tanulókkal a témáról.

A Dr. Mancsok Állatasszisztált Terápiás Alapítvány képviseletében Kapaló Éva habilitációs kutyakiképző, valamint Hornyák Henriett terápiás kutya felvezető, három terápiás kutyussal, Szonjával, Flow-val és Ramboval látogattak el hozzánk a gyerekek legnagyobb örömére.

Varga Zoltán fáradhatatlanul készítette a vattacukrot a program ideje alatt, hogy minden gyermek kapjon egy rózsaszín vagy kék színben pompázó cukorfelhőt.

Volt még kódfejtő, madzagműves (karkötőkészítés), akadálypálya, és kerékpáros ügyességi verseny, amit intézményünk gyógypedagógusai biztosítottak.

Fügedi Gabriella fergeteges Drum Fit edzésével zártuk a délelőttöt. A sportedző közel 100 tanulót és felnőttet mozgatott meg egyszerre a sportudvaron.

Az óvodások süteményt díszítettek és szivárványszínű szappanbuborékokat kergettek, kapdostak el hatalmas kacagás közepette. Mindezt Baráth Zoltánnak, a Babszem Jankó Gyermekszínháznak és Hangácsi Ádámnak köszönhetjük.

A tartalmas, jó hangúlatú program megvalósulását minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek köszönjük.

Fényképek a Fotóalbumban!