Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Dudásné M. É. :
Iskolatörténeti vetélkedő


2018.10.25.Iskolatörténeti vetélkedő

Csütörtökön, ebéd után a felső tagozatos tanulók iskolatörténeti vetélkedőn mérték össze tudásukat. A versenyt iskolánk 90 éves épületének tiszteletére rendezte a Felsős Szakmai Módszertani Munkaközösség.

pongo-MlinkoVet01.jpg

Kisebbek és nagyobbak, hallássérült és logopédiás tanulók, együttműködve, 4 vegyes csapatban versenyeztek. Sokféle izgalmas, érdekes feladatot kellett megoldaniuk. Volt többek között memori, keresztrejtvény, titkosírás megfejtése, társasjáték élő bábukkal, villámkérdésekkel kombinálva, képfelismerés… János bácsi fényképeket vetített az iskola épületének, tárgyainak egy – egy részletéről, és a kis részletből kellett az egész tárgyat, helyszínt kitalálni, s az iskola alaprajzán bejelölni. Egy másik versenyszámban hangokat kellett felismerni, s képekkel párosítani. A titkosírás megfejtése is különleges volt, az egyes betűket Lakatos Ági néni „tornázta el”. A csapatok néhány tagjának az előző évhez hasonlóan iskolánk weblapján kellett keresgélni, kérdésekre válaszolni. Kérdés volt például, hogy hány tabló van a weblapon? 

pongo-MlinkoVet04.jpg

A csapatokból 2 – 2 tanulónak rajzot is kellett készíteni, az iskola számára kedvenc helyszínéről. A legizgalmasabb, legviccesebb, s egyben talán a legnehezebb mégis az volt, hogy iskolánk tanárait kellett kiskori, fiatalkori fényképekről felismerni. Mindenki (gyerek, felnőtt) jól érezte magát, öröm volt nézni a lelkes diákokat.

pongo-MlinkoVet03.jpg

Elég szoros volt a verseny, csak néhány pont különbség döntött az egyes helyezettek között.

1. helyezett       Sárga csapat       137 pont

2. helyezett       Piros csapat        131 pont

3. helyezett       Zöld csapat          128 pont

pongo-MlinkoVet02.jpg