Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
L.A. :
LÉLEKMOZGATÓ


2022.03.17.Lélekmozgató

A Lélekmozgató programot ebben az évben is megrendeztük, mely a különböző fogyatékossággal élő emberek mindennapjaira és sportolási lehetőségeire hívja fel a figyelmet.

Idén egy különlegesebb lehetőségünk is adódott. Az intézményünkkel szemben lévő Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola megkeresésére egy közös korcsolyázást terveztünk. A február 22- i a programban két logopédiai osztály, a 7. -8. osztály tudott részt venni. A középiskolai testnevelő szervezésének köszönhetően a korcsolyapályán egy jégkorong oktatással foglalkozó edző is jelen volt. A kezdeti ismeretlen helyzet gyorsan oldódott, mivel már a korcsolyafelvételnél nagy segítséget nyújtottak a 10. osztályosok. A kevésbé ügyes gyerekek mellé hamar került nagyobb segítő, így néhány kör után már sokkal felszabadultabban korcsolyáztak tanulóink. Ezek után csoportokba rendeződve ügyességi feladatok következtek a jégkorongedző irányításával, majd egy rövidített mérkőzésre is sor került.

Iskolánk többi, felsős osztálya sem maradt ki a Lélekmozgató napból. Nekik a testnevelés óra keretén belül alkalmuk nyílt megismerkedni az ülőröplabda szabályaival, valamint kipróbálni ezt a sportot. Egy egyszerű akadálypálya felállításával és azon becsukott szemmel, társak irányításával, majd összekötött lábbal való áthaladással egészítettük ki az óra anyagát.  Ezzel a feladattal egy látást és egy mozgásproblémát is modelleztünk. Az ajánlott kisfilmek közül többet is a kollégiumi délutánon nézhettek meg a diákok.

pongo-image003.jpg 

pongo-image016.jpg
  (További fényképek a Fotóalbumban.)

(Módosította pongo 2022.03.17. 11:57-kor)