Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Szilákné Kelemen Tímea :
Nálunk is járt a Mikulás


2022.12.09.A deres szakállú Mikulás időtlen varázsa

   Mint minden kisgyermek, iskolánk kisdiákjai is izgatottan, nagy lelkesedéssel készültek a Mikulással való találkozásra. Az ek. 2. osztály tanulói saját készítésű hóemberrel, rénszarvassal, télapóval, mézeskalács szarvassal lepték meg az osztálytermükbe is ellátogató Mikulást.

pongo-MIKU2_2022.jpg

A megilletődöttség, a kis szívüket hirtelen megdobogtató izgatottság leküzdése után Weöres Sándor: Száncsengő című versét is elmondták neki.

A többi II. emeleti osztály is énekkel, verssel, mozgásos mondókával köszönte meg a Mikulásnak a csomagot.

            Délután Eger belvárosában folytatódott a Mikulás-napi csoda. A Városháza aulájában megtekintettük az „Itt van a szép karácsony” című kiállítást. Nagyon szép rajzok készültek. Iskolánk tanulói közül Vitéz Boglárka, Guba Balázs, Erős Álmos és Szabó András logopédiai óvodás rajzát is kiállították. Bogi különdíjban is részesült.

Öt órától a Városháza Üvegtermében, a Jégpalotában a Harlekin Bábszínház előadásában Szűcs Réka: Téli mese a Télapóval c. zenés bábjátékát néztük meg.

A nap zárásául a Dobó téren a körhinta üzemeltetőjének – a Donnert Caruoselnek - köszönhetően az Adventi Vásár körhintáján térítésmentesen ülhettek fel a kicsik a lovacskára, az autóra vagy a szánkóra.

A gyerekek arcáról sugárzott a boldogság!

pongo-KORHINTA1.jpg

pongo-KORHINTA2.jpg

A hangulatot már csak a Dobó tér káprázatos díszkivilágítása, a gyermekek vidám nevetése, fokozhatta.

Szilákné Kelemen Tímea