Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
J. F. J. :
Pályaorientációs nap a felső tagozaton


2022.12.19.Idén másodszor látogattak el hozzánk a Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanárai és diákjai, Bózsóné Szabó Ágnes igazgatóhelyettes asszony vezetésével.

Hat állomáshelyet biztosítottak a gyerekek számára, melyek között bemutatták egy hidrogén meghajtású személygépkocsi működését egy oktatófal segítségével. Két villanyszereléses feladathelyen áramköröket lehetett építeni, a gépészethez kapcsolódóan pedig egy csavaros játékot próbálhattak ki, ahol az ügyesség mellett szükség volt a gyorsaságra is. 
pongo-palyaor-felso2.jpg 

pongo-palyaor3_felso.jpg

Az autómárkák nevét egy figyelemfejlesztő játék keretén belül gyakorolhatták, valamint volt egy faipari és asztalos szakmához kapcsolódó állomáshely is, ahol fafajtákat kellett felismerni.
A másik csoport ezalatt az informatika szaktanteremben foglalkozáskereső feladatot oldott meg, és szakmabemutató videófilmeket kereshetett a neten.
A harmadik csoport a természettudományi teremben az interaktív tábla segítségével, játékos formában ismerkedhetett számos foglalkozással.

A feladathelyeket forgószínpadszerűen látogatták a csoportok.

Tízórai után a hallás-ritmus teremben folytatódott a program.
Meghívásunkat ismét elfogadva eljött hozzánk Kun Krisztina, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója, aki tájékoztatott minket a megváltozott középiskolai továbbtanulási lehetőségekről. A szakiskolák és a gimnáziumok mellett lehetőség van technikumban is továbbtanulni, ami egy 5 éves képzés. A szakmai vizsga mellett itt érettségit is lehet szerezni, és ösztöndíjat is kaphat, aki jól tanul.

Krisztina szakmabemutató videókat is mutatott, megismerhettük az autószerelő, a buszvezető, a gáz- és központifűtés szerelő, a szakács, a pincér, az asztalos a villanyszerelő, és egyéb szakmákat.

Minden 8. osztályos diák, illetve a felső tagozatos osztályok kaptak egy-egy kiadványfüzetet, amelyben minden választható szakma szerepel, és az is, hogy melyik középfokú intézményben van lehetőség ezeket megtanulni.

Érdekes, változatos volt a délelőtt, amit vidáman és hasznosan töltöttünk el.

Köszönjük minden közreműködő segítségét!