Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Jávorszkiné F.J. :
Pályaorientációs nap a felső tagozaton


2024.01.08.Pályaorientációs nap a felső tagozaton

Idén két egri középiskola képviselte magát intézményünkben december 15-én, a pályaorientációs napon.

A Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Bózsóné Szabó Ágnes igazgatóhelyettes vezetésével, és a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár Godó Gábor igazgatóhelyettes, valamint Bodnár-Majoros Éva egészségügyi szakoktató irányításával.

A program egy közös megnyitóval indult a tornateremben, melynek keretében az iskolák bemutatkoztak. Megtudhattuk, hogy milyen tagozatokat indítanak, hány évfolyamon és milyen szakmákat tanulhatnak az oda jelentkező diákok.
A középiskolák hozzánk ellátogatott diákjainak közreműködésével láthattunk egy látványos és tanulságos önvédelmi -, majd egy elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutatót, amik nagy népszerűségnek örvendtek.

A tízórai után 3 állomáshelyen folytatódott a program.

A tornateremben a kossuthos diákok segítségével kézbe vehettek és megismerkedhettek a tanulóink különféle fegyverekkel, kipróbálhattak önvédelmi mozdulatokat, gyakorolhatták a sebkötözést, illetve egy Ambu Sam babán megtanulhatták az újraélesztés menetét.

A bornemisszások a hallás-ritmus teremben 5 féle feladatba vonták be a tanulóinkat. Bemutatták egy hidrogén meghajtású személygépkocsi működését egy oktatófal segítségével. Egy villanyszereléses feladathelyen áramköröket lehetett építeni, a gépészethez kapcsolódóan pedig egy csavaros játékot próbálhattak ki, ahol az ügyesség mellett szükség volt a gyorsaságra is. Az autómárkák nevét egy figyelemfejlesztő játék keretén belül gyakorolhatták, valamint volt egy faipari és asztalos szakmához kapcsolódó állomáshely is, ahol fafajtákat kellett felismerni.

A 3. állomáshely a természettudományi szaktanteremben volt, ahol Pongó János tanár úr vezetésével foglalkozásokkal kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek az interaktív tábla használatával.

Egy-egy állomáshelyen 35-40 percet töltöttek el az életkor szerint összevont csoportok.

Érdekes, változatos volt a délelőtt, amit hasznosan, új, továbbtanulással kapcsolatos ismeretekkel gazdagodva töltöttek el a felsőseink.

Köszönjük minden közreműködő segítségét!

                                                                        Jávorszkiné Farkas Judit

                                                                                                                                                                                                              sz. m. mk. vez.