Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Pongó János :
Tájékoztatás az utazótanári hálózat programjairól


2008.05.14.Utazótanári hálózatunk a korai és integrált fejlesztés feladatai mellett figyelmet fordít arra, hogy különféle programokkal gazdagítsa munkáját.

Az elmúlt időszakban szülőtanfolyamokat, az integrált óvodai és iskolai nevelésben részt vevő gyermekeink óvónői és tanítói számára találkozókat szerveztünk, melyek célja volt:
- tapasztalatcsere,
- ismeretek átadása,
- egymás munkájának jobb megismerése,
- közös nehézségeink megbeszélése,
- általunk megsegített gyerekek minél hatékonyabb beilleszkedése halló társaik közé.

Azok a tanítók, akik Heves és B-A-Z. megye területén hallássérült tanulóink integrált oktatását vállalták, velünk együtt részt vettek az általunk szervezett, de a Gyermekek Háza pedagógusai közreműködésével vezetett Kooperatív tanulási technikák elsajátítása c. tanfolyamon. Tartalmas két napot töltöttünk együtt, sok új ismerettel gazdagodva tértünk haza.

A hallássérülés minél korábbi felismerése érdekében a védőnők munkáját tájékoztató előadásokkal, beszélgetésekkel segítjük, szeretnénk ezzel elérni, hogy minden kisgyermek a legideálisabb időben juthasson megfelelő hallókészülékhez, mely számára megfelelő hallási korrekciót biztosít, szüleiknek minél hamarabb tudjunk segítséget nyújtani gyermekük sikeres fejlesztéséhez.

Rendszeresen találkozunk utazótanár társainkkal, országos találkozókat szervezünk, ahol tapasztalatainkat, gondjainkat, problémáinkat, sikereinket és örömeinket osztjuk meg.
Márciusban a mi iskolánk adott helyt e rendezvénynek, melyen szót ejtettünk a hallásjavítás új lehetőségeiről, az implantátumok típusairól, beállításukról, a hallásvizsgálat módszereiről valamint saját gondjainkról.

Rendszeresen rendezünk –egyre kedveltebbé váló- családi napokat, ahol két napot töltünk el együtt szülők, gyerekek és pedagógusok. Ezen rendezvényeink tervezésénél figyelembe vesszük a szülők igényeit, a gyerekek életkori sajátosságait, és szeretnénk, ha a velünk együtt dolgozó családok minél inkább részt vennének a találkozók szervezésében.

Aktuális programjaink megtekinthetők honlapunkon: http://www.mlinkoiskola.kisbiro.hu

A programokról érdeklődhet e-mailben is:szakszolgálat@mlinko-eger.sulinet.hu

Mindenkit szeretettel várunk. Előzetes bejelentkezés a fent említett e-mail címen vagy telefonon. Tel: 06-36-518-943